kaart scholen
  • Elburg
  • Harderwijk
  • Ermelo
  • Barneveld
  • Veenendaal
  • Ede
  • Heerde

Christelijk College Nassau-Veluwe

Het Christelijk College Nassau-Veluwe is een unieke regioschool met een rijke historie van meer dan honderd jaar. Centraal gevestigd in Harderwijk, vlakbij het station. Het CCNV geeft havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs met aandacht voor het talent van elke leerling. We zijn een open christelijke school met ruim 1400 leerlingen.

Dagelijks lopen onze leerlingen door een bijzonder schoolgebouw; deels monumentaal uit 1922, maar ook moderne, net geopende schoolgedeeltes zoals een bètalab en sportzaal. Binnen het schoolgebouw is ook een grote theaterzaal te vinden, met 550 stoelen. Meermaals per jaar worden hier voorstellingen of festivals door en voor leerlingen gehouden.

Naast de reguliere havo- en atheneumopleidingen biedt het CCNV ook een theaterhavo- en een gymnasiumopleiding aan. Hierin is de middelbare school uniek in de regio. In het eerste en tweede leerjaar kunnen leerlingen kiezen tussen een plusuur kunst+, sport+ of bèta+. Door deze extra verdieping worden interesses nog beter bediend en talenten verder ontwikkeld.

Een school bereidt leerlingen voor op de maatschappij. Het CCNV is een Unesco-school; we willen graag van betekenis zijn voor elkaar en voor de samenleving. Hulp bieden aan de medemens dichtbij, vaak in onze eigen stad, staat bij goeddoelacties regelmatig centraal.

Omdat Engels de eerste wereldtaal is, hebben vwo-leerlingen de keuze om op te gaan voor een Cambridge Certificate, een internationaal erkend diploma. Tevens heeft het CCNV ook het certificaat begaafdheidsprofielschool, hoogbegaafde leerlingen zijn bij ons op het juiste adres. Het talentcentrum ondersteunt hierbij en organiseert bijzondere en uitdagende (naschoolse) activiteiten. Jonge topsporters kunnen ook extra ondersteuning krijgen, het CCNV is als Topsport Steunpunt Gelderland aangesloten bij het Olympisch netwerk.

Het CCNV wil een veilige plek zijn waar leerlingen zich thuis voelen. Docenten hebben aandacht voor de relatie met hun leerlingen en bieden hen autonomie in de les. Hierdoor worden talenten en competenties in beweging gezet; leerlingen zijn na 5 of 6 jaar voortgezet onderwijs op het CCNV goed voorbereid om verder de wereld in te trekken.

 

  alt

Adresgegevens


Stationslaan 26
3842 LA  Harderwijk

Tel: 0341-436170
Fax: 0341-412508

www.ccnv.nl