kaart scholen
  • Elburg
  • Harderwijk
  • Ermelo
  • Barneveld
  • Veenendaal
  • Ede
  • Heerde

Morgen College

 Op het Morgen College, school voor christelijk vmbo in Harderwijk, leiden we je op voor de wereld van morgen. Door je te leren je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En goede keuzes te maken, zodat niets jouw ontwikkeling in de weg staat. Van keukenhulp tot chef-kok, van dtp-er tot game-designer en van helpende zorg tot verpleegkundige. De wereld ligt aan je voeten, de keuze is aan jou!

Het Morgen College heeft twee locaties: De Sypel 2 en Westeinde 31. Bij het Morgen College kun je terecht voor de volgende leerwegen van het vmbo:

Vmbo-basis (incl. lwoo); voor als je praktisch bent ingesteld en je wilt richten op een toekomstig beroep. Deze leerweg bereidt je voor op niveau 2 van het mbo.

Vmbo-kader  (incl. lwoo): voor als je kennis wilt opdoen door met de praktijk bezig te zijn. Met deze leerweg kun je naar de hogere beroepsgerichte leerwegen van het mbo; niveau 3 en 4.

Vmbo-theoretisch (oude mavo): voor als je meer theoretisch bent ingesteld. Deze leerweg bereidt je voor op de hogere leerwegen van beroepsonderwijs in het mbo of de havo.

Vmbo-tl-TOP: voor als je nu al weet dat je wilt doorstromen naar havo en later naar het hbo. In deze richting is er extra aandacht voor de kernvakken en studievaardigheden voor een goede doorstroming naar de havo.

Bij leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) moet je denken aan plaatsing in een kleine klas, leerbegeleiding.

Christelijke identiteit
Wij zijn een school met een christelijke identiteit. Dat is vooral terug te zien in de dagelijkse bezinning en in de viering van christelijke feesten. Tegelijkertijd zijn we een ‘pluriforme’  school, die ook volop ruimte biedt aan mensen met andere overtuigingen. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen elkaar als gelijkwaardig accepteert en elkaars levensovertuiging erkent. Daar hoort bij dat je geinteresseerd bent in de bron waaruit de ander put en in de denkbeelden die een ander in de praktijk probeert te brengen.

 

  alt

 

Adresgegevens


Locate De Sypel 2, Harderwijk
Locatie Westeinde 31, Harderwijk
Postbus 150
3840 AD  Harderwijk
T: 0341 – 439 050

W: www.morgencollege.nl
Twitter: @morgencollege
 

www.morgencollege.nl